Saturday, 26 November 2011

FULL TIME HOUSEWIFE...

Emm ..sayang rasanya nak tinggalkan kerjaya sekarang.. tapi rasanya sayang anak2 lagi.. anak2 tiada pengganti..duit,kerjaya,pangkat boleh dicari....

Sebenarnya aku akan bergelar full time housewife start jan'12.. emmm sebenarnya keputusan nak berhenti kerje ni dibuat terburu2 pada awal nov hari tu..sebabnya pengasuh ayman dan imran akan di posting ke langkawi..al maklumlah husband navy..so kena ikut la suami kan..pening kepala nak cari pengasuh baru utk budak2 ni.. kak imah (pengasuh ayman dan imran) pengasuh aqilah (kak ana).. kak imah dan kak ana ni memang jaga anak2 aku macam anak2 sendiri..bagai menatang minyak yg penuh lah kata org..hehhe mmg diorg ni sayang bebenor kat budak2 ni... diorg cakap mmg tak dapat cari pengasuh kat budak2 ni... ada je yg nak jaga budak2 ni..tapi diorg tak berapa nak rekemen kan sebab kurang kenal.. aku pulak risau jugak kalu yg jaga anak2 aku ni sambil lewa je..so aku amik keputusan nak jaga anak2 ni sendiri..hehheheh..

Alhamdulillah..Allah permudahkan urusan ku.. suamiku, emak, ayah , keluarga mertua mmg galakkan aku berhenti kerja utk jaga anak2..cucu2 mereka ni..hehhehe... Mujur mereka sangat memahami.. Insyaalah aku akan jadi isteri dan ibu terbaik..terhebat utk keluargaku..

Memang la bos aku dan kawan2 suh pk balik..diorg kata..sayang la berhenti..kerja..bukan senang nak sampai tahap ni..bos2 mmg baik.. company pon bagus.. opismate semua baik2 tapi aku lebih sayangkan anak2 dan keluarga...

Duit,harta,pangkat boleh dicari..tapi anak2 keluarga hanya tu je..tiada pengganti dunia akhirat..Ya Allah..aku berharap inilah jalan terbaik untuk aku..Insyaallah.. Aminnnnn...

2 comments:

  1. tahniah.. kerana keluarga memberi sokongan penuh.. welcome to club SAHM... ;)

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete